Web: https://www.facebook.com/AmCornerDEB

Email: [email protected]

Az American Corner Debrecen az Amerikai Nagykövetség, a Debreceni Önkormányzat és a Debreceni Egyetem együttműködésével jött létre 2006-ban. A közösségi hely célja, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összekötik a helyi közösséget és az egyéneket az amerikai társadalommal, annak értékeivel és kultúrájával. A Corner évente több mint száz különleges programmal várja látogatóit, pl.: angol társalgási klub, készségfejlesztő workshopok, ünnepi összejövetelek (Halloween, Hálaadás), kvíz-és társasjáték-estek, filmklubok, EducationUSA tanulmányi tanácsadás.

A Fulbright ösztöndíjakra felsőfokú végzettséggel és megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkezők pályázhatnak, akik magyar állampolgárok és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni, oktatni vagy kutatni. Az ösztöndíjhoz aktív hallgatói jogviszony sem szükséges és a jelentkezésnek nincs felső korhatára.A jelentkezők az Egyesült Államok bármelyik akkreditált egyetemét választhatjátok és pályázni szinte bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

Az EducationUSA magyarországi tanácsadói központjaiban naprakész információt kaphatnak az érdeklődők amerikai továbbtanulással kapcsolatban.